Защо се спестява на кметовете болезненият въпрос за строежа на небостъргачите в София? |

Предизборните кампании са в разгара си и все по-често чуваме кандидат-кметовете на София да говорят за проблемите на презастрояването на столицата.

Не чуваме обаче да им се задава един изключително важен въпрос и той е за тихомълком строящи се небостъргачи и то в историческия център на София.   

И ако се говори за презастрояването, това е един от най фрапантните случаи – три огромни сгради – мастодонти ще се издигат в радиус от 150 метра на едно място в самия исторически център на София. 

Освен нелогичния контраст в архитектурата и очевидният пример на свръх-презастрояване, високите сгради ще засенчат няколко жилищни сгради – нещо, за което никой в момента не говори.

Нито кандидат-кметове, нито медии.     

В същото време, и въпреки лозунгите и популистките изяви на някои кандидат кметове като Мая Манолова, че те са издигнати от гражданите и представляват гражданите, те като че ли се правят на глухи и слепи. 

Всички чуваме от предизборните обещания на кандидат-кметовете, че те се борят за правата на гражданите, застават на тяхната страна, изразяват тяхното мнение и защитават техните интереси. Особено Мая Манолова е доста упорита с прокламирането на точно тези послания. Защото драги съграждани, едно е да говориш, друго е да вършиш реална работа.

На изборите в неделя ние не избираме и не гласуваме за говорител на кметството, а за кмет, който много-много да не говори, а да се справя с настоящите проблеми на града.
 
 
 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"