Коя е Черната и коя е Бялата кралица на Великобритания? Скандални разкрития от миналото оживяват днес:

Британското кралско семейство е сред най-обсъжданите в света. Всичко, което се случи там, предизвиква моментен и всеобхватен интерес.

Особено любопитни са отношенията на двете нови „попълнения“ в кралския двор – Катрин и Меган – с останалите членове на семейството и помежду им в частност. Винаги се намира някой, който да ги скара и противопостави, въпреки, че в повечето случаи се касае просто за нечие развинтено въображение.

Една от най-интригуващите теми са отношенията между Кейт Мидълтън и втората съпруга на принц Чарлз – Камила Паркър .

Наскоро стана ясно, че херцогинята на Корнуол не искала за снаха херцогинята на Кеймбридж и е имала сериозни основания за това.

Кейт Уилям и Камила

Камила искала принц Уилям да се раздели с „милата, но скучна“ Кейт, най-вече заради „обикновеното“ й потекло, пише The Sun, позовавайки се на Кристофър Андерсън – автор на много бестселъри и бивш редактор на Time.

Кристофър твърди, че Камила не била най-голямата фенка на приятелката на Уилям от университета, както и че между двете дами отношенията изобщо не били прости.

Паркър-Боулс не одобрявала произхода на Кейт, който я правел „прекалено скромна“, за да стане част от известната фамилия. Въпреки че двамата изглеждали много добре заедно, Камила смятала, че Кейт е „симпатична, но прекалено скучна“.

Камила и Кейт

„Камила е квинтесенцията на Черната кралица. Тя се криеше в сенките в продължение на десетилетия, осъждана като интригуваща прелюбодейка, осъждана от управляващия монарх като „зла жена“ и обвинена в смъртта на своята съперничка и една от най-обичаните и почитани личности в света“, пише Кристофър в книгата си Game of Crowns: Elizabeth, Camilla, Kate, and the Throne.

По думите му че Камила изчаквала търпеливо и внимателно изграждала образа си. Тя постепенно си възвърнала репутацията, за да си осигури място до своя принц и бъдеще като следваща кралица.

Неприязънта й към Кейт била толкова силна, че Паркър-Болс помолила принц Чарлз да убеди сина си да я зареже.

В същото време Камила не спирала да ревнува от нарастващата популярност на младата херцогиня и се страхувала, че двамата с Уилям могат да задминат по популярност нея и съпруга й.

Кейт и Камила

„Младата, грациозна, умна и зашеметяваща Бяла кралица, известна на всички като Кейт, плени въображението на целия свят, още преди да успее официално да заяви правата си върху сърцето на своя кралски любим“, отбелязва авторът.

Въпреки че Кейт не е имала нито знатен род, нито опита на Камила, тя също се оказала необикновено търпелива и по много умел начин успяла да преживее кралските драми и придворни интриги.

„Омъжвайки се за красивия си принц и раждайки му наследници, Бялата кралица отведе съдбата на монархията далеч в бъдещето, може би дори в следващия век“, отбелязва Андерсън.

Каквито и неща да са се случили в миналото, днес всичко между тях изглежда добре и двете дами често посещават публични мероприятия заедно. 

Кейт и Камила в карета

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещат в Университета на Сейнт Андрюс в Шотландия. В началото те са само приятели, а малко по-късно установяват, че не са си безразлични. На 29 април 2011 година двамата официално стават семейство. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"