Извънредно! Терор в Германия: Арабин отвлече камион и окървави Лимбург Лан ВИДЕО |

Улиците на малкия германски град Лимбург Лан са станали арена на мащабен пътен инцидент не само по местните стандарти. В произшествието с камион са пострадали 16 души, съобщава вестник Niedersächsische Allgemeine.

Според информацията,  мъж, чието име не се назовава, изкарал шофьора от машината и я откраднал, както си стояла на светофар в центъра на града. След това форсирал многотонния камион и го насочил към стоящите на кръстовището автомобили.

В резултат на произшествието са пострадали 16 души, петима от тях са изпратени в лечебни заведения с леки наранявания, един човек е в тежко състояние. Извършителят на произшествието също е ранен.

Отбелязва се, че веднага след сблъсъка очевидци искали да помогнат на пострадалия похитител, обаче, когато се приближили до кабината, той се опитал да ги атакува. Те също така го чули да говори арабски, след което той бил колективно задържан.

Въз основа на това местните медии нарекоха инцидента опит за терористична атака, въпреки че представители на полицията поискаха да се въздържат от прибързани заключения и да не спекулират по тази тема. В същото време в града се провежда мащабна полицейска операция.

Превод и редакция:

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"