Ердоган обяви: Подготвихме военна операция в Сирия |

Турция е завършила подготовката за военна операция в Сирия.
 
Това заяви президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган на пресконференция в международното летище Ататюрк в Истанбул преди излитането си за Ню Йорк, където ще участва на 74-тото Общо събрание на ООН, предава „Анадолската агенция“.
 
Държавният глава коментира и подкрепата, която САЩ оказват на т.нар. „Сирийски демократични сили“, чийто гръбнак са сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ (ОНС/YPG).


 
Турция няма намерение да си затваря очите за подкрепата на САЩ за тези терористи, отбеляза Ердоган, цитиран от „Фокус“.
 
„Турция завърши подготовката за операция в Сирия. САЩ са стратегически партньор на Турция. В продължение на много години двете страни бяха стратегически партньори в НАТО.
 
Това партньорство съществува и днес, и Анкара не се стреми към конфликт с Вашингтон. Но Турция няма намерение да си затваря очите за подкрепата на САЩ за терористите от ОНС/ПКК“, заяви турският лидер.
 
Президентът също така обърна внимание на новоизмислената организация с името „Сирийски демократични сили“ (СДС).
 
„В момента терористите от „Ислямска държава“ почти са ликвидирани в района. Сега измислиха нова организация с името „СДС“. Всъщност това е трик.
 
В действителност СДС с нищо не се различават от ПДЕ (Партията на демократическото единство) и ОНС. В нея влизат няколко терористични организации“, обясни Ердоган.
 
По неговите думи, Турция не може да пренебрегне тази реалност.
 
„Трябва да изчистим този регион от терористични организации. Арабите съставляват по-голямата част от населението на региона – около 85-90 процента“, каза Ердоган.

 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"