Има надежда! БНР маха от ефир журналист лобист |

Силвия Великова, най-известният журналистлобист в българските медии, при това в общественото Българско национално радио, повече няма да отразява случващото се в правосъдната система. Информацията се появи рано следобед в социалните мрежи и веднага предизвика вълна от недоволство.

По-късно либералните сайтове на олигарси и подсъдими започнаха да публикуват сърцераздирателни статии, а БНР обяви стачна готовност, като в ефир бе пусната песента на Бийтълс „Let it be…“

Не, изненада няма, нито драма. Това, което се е случило, ако официално бъде потвърдено от ръководството на програма „Хоризонт“ на БНР, ще е най-логичното, което трябваше да е станало още преди години.

Общественото радио много отдавна буквално е „приватизирано“ от журналистката от град Левски. Великова е водеща на сутрешно предаване, редактор на същото, репортер в съдебния ресор, а се изявява и като водеща на интервюта в други от предаванията на БНР – „Хоризонт“.

Друг съдебен репортер в БНР от близо 15 години няма. А, ако е имало, то те са били изключения или са се задържали за по няколко месеца.

И далеч по-важното. За всеки, който е решил да чуе поне едно интервю на Великова, една нейна новина (в която няма право на коментар) или коментар по тема „правосъдие“, то е наясно, че отдавна професионалните стандарти не важат за въпросната журналистка.

Обективността е заменена с открита пропаганда срещу прокуратурата и лобиране в защита на олигархични интереси, чиито представители често се оказват разследвани и/или подсъдими.

Както яростно напада Великова прокуратурата в национален ефир, дори Любица Кулезич не си е позволявала да го прави в кабеларките, финансирани от беглеца от правосъдието Цветан Василев.

Апропо, Великова водеше предаване в една такава кабеларка на фараона, източил КТБ.

От години Силвия Великова употребява ефира на БНР за да прокарва лобистките интереси на соросоидни НПО-кръгове, на грантови анализатори, на влиятелни адвокати и техните протежета – съдии, които преследват заветната си цел – ликвидиране на независимостта на прокуратурата чрез изваждането й от съдебната власт и превръщането й в политически зависима дирекция в МВР.

Неприязън, ирония, открита подигравка – това бяха принудени да слушат верните почитатели на БНР от години, когато Великова употребяваше скъпоструващия ефир на Радиото, за да уронва престижа на държавните обвинители, за сметка на „независимите“ и „почтени“ съдии.

Само преди няколко години, Великова бе в дъното на скандал с тогавашния генерален директор на БНР Радослав Янкулов, който бе установил, че въпросната „принципна“ журналистка е получава високи хонорари по европейски проекти, по които много тесен кръг от журналистите на „Драган Цанков“ 4 са имали. Още тогава се разбра, че заплатата на Великова е около пет хиляди лева.

По-късно се разбра, че от години в БНР работи не само и съпруга на Великова, а дори и неговия брат.

Ходът на ръководството на БНР е повече от разумен, макар и закъснял и дава надежда, че обществените медии са готови да се отърсят от порочните си и задкулисни зависимости. А те толкова много прозират в ситуации като тази, че авторите на схемите са принудени да излязат на показ.

Това обяснява и защо, непосредствено след като се разбра, че Великова повече не следва да отразява сектор Правосъдие, най-активите в социалните мрежи в защита на лобиста-журналист се оказаха бивша ПР-ка на проваления правосъден министър Христо Иванов – Мирела Веселинова и бившата ПР-ка на партията му „Да(Й), България“ – Емилия Милчева.

Драма няма, напротив, има справедливост и защита на професионалните стандарти, както и на обществения интерес, станал жертва на посегателството на група лобисти и техните кукловоди.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"