Предизборна издънка: Кмет в жесток въргал с ченгета – псувал и млатил наред |

В поредна криминална сага се е замесил кметът на пловдивското село Дълго поле Тодор Танански. Преди около 10 дни в полицията в Хисар бил получен сигнал за висока музика в Дълго поле а било 1 часа през нощта. 

На място двама полицаи, които отишли на проверка, видели около 50-60 души. Те празнували на открито с висока музика и професионален диджей раждането на дете.

 

Ченгетата се представили, казали какъв е поводът за посещението им и, че съгласно новия закон никой няма право на високо озвучаване след 23 часа през нощта. 

Диджеят се подчинил на разпореждането и спрял музиката. В този момент към полицаите се приближил бащата на новороденото и казал, че ако трябва да се налагат някакви санкции, то те трябва да са към него. 

Дал си документът за самоличност, а полицаите се отправили с него към автомобила, за да довършат служебните си задължения. В този момент те били заобиколени от група от 15 мъже. Празнуващите били видимо пияни и доста агресивно настроени, тъй като купонът им бил прекъснат. 

Най-много от всички псувал, викал и заплашвал кметът на селото Тодор Танански. Той заплашвал ченгетата, че ще се погрижи да бъдат уволнени. Приближил се към единия от полицаите, грабнал личната карта на домакина и избягал. 

Полицаите викнали подкрепление и трима техни колеги дошли на място.

Сагата завършила с бягството на Танански. Докладвано е в прокуратурата в Пловдив. Предвид това, че кметът се е укрил е разпоредена незабавна проверка по казуса. 

Очаква се магистратите да вземат решение дали ще образуват досъдебно производство. 

припомня, че Танански е осъждан и в момента изтърпява присъда пробация за причиняване на телесна повреда по хулигански причини на съдия по време на футболен мач.

припомня също, че от Танански като кмет и длъжностно лице се очаква да спазва реда и закона и да подпомага дейността на полицейските служители по охрана на обществения ред, а не да извършва противозаконни действия. 

На изборите през октомври Тодор Танански отново ще бъде кандидат за кмет на родното си село. 

Кристина ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"