Управителят на барикадирания хотел, пълен с туристи, проговори за кошмара |

Наемателят на барикадирания хотел „Виго” в Несебър търпи чутовни загуби заради бруталната блокада с микробуси. 

„Положението е нетърпимо! Много от туристите ни, като видят какво се случва, канселират почивките си. Опитвам се да разговарям с тях, но не всички влизат в положение. Търпим ежедневни загуби за хиляди левове.

От 300 легла в момента заети са само 100 и причината е изцяло грубото изпълнение с блокирането на хотела”, коментира пред Флагман.бг Татяна Бастрева, управител на 4-звездния хотел, представител на наемателя.

Връщат ли се мутренските години и в Несебър? Ето как осъмна пълен с туристи хотел СНИМКИ

Тя уточни, че преди да сключат договора за наем, са проверили чрез юристите си спора за собствеността. Уверена е, че фирмата, с която е подписала договор имала право да се разпорежда с комплекса. Таня Бастрева се е запознала в детайли с юридическия казус, но засега отказва да коментира отношенията между двамата съдружници Огнян Найденов и Илко Десподов.

Договорът на представляваната от нея фирма „Ариес 1973“ ЕООД на Емил Веселинов Бастрев бил с „Виго груп“ ООД, представляван от Димитър Илиев и собственост на две други юридически лица.

„Ние сме наематели на хотел „Виго”, коректни сме и опитваме да правим бизнес, но попадаме в необичайна ситуация за нас – на спор между двама съдружници. Хотелът е собственост на една фирма, а земята в „Кокалу”(местността в Несебър, където е изграден комплексът, б.а.) – на друга.  Не е моя работа да се меся в техния конфликт, но ние си имаме изряден договор със собственика на сградата”, коментира Татяна Бастрева.

Управителят на хотел „Виго” е сигнализирал органите на МВР, Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Община Несебър, но не получила никаква подкрепа.

Дори паякът отказал да вдигне колите, които са блокирали входа, а часове, след като си потърсила правата били пратени още няколко микробуса, които да затапят северния вход и всички аварийни изходи. В момента било невъзможно да влезеш с куфар, или по-голяма чанта в хотела, уточни Бастрева.

„Хотелът е обект с обществено значение и трябва да има достъп. Това е записано в Закона за туризма. Ако недай Боже стане инцидент в хотела – няма откъде да мине линейка или носилка. Да не говорим за пожарна.

Всички аварийни входове са блокирани, ако го направя с мой автомобил – цялата тежест на закона ще се стовари върху мен, но понеже е заплетена собственост и никой не предприема мерки”, недоволства управителят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"