Тръмп отправи призив към Apple |

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американската корпорация Apple да премести своето производство от Китай на друго място. Той заяви това в Белия дом в рамките на среща с румънския лидер Клаус Йоханес.

„Мога да помогна на американски компании като Apple за много кратко време, докато не направят това, което трябва да направят: вероятно, да напуснат Китай“, поясни Тръмп.

Американският лидер припомни, че ако не е неговата помощ, корпорацията щеше да има „големи проблеми“.

По-рано Apple обяви, че възнамерява да прехвърли производството си в Китай, тъй като по този начин текущите разходи за доставка значително ще намалеят.

От 1 септември САЩ налагат 10 процента мита върху китайския внос на стойност 300 милиарда долара. За първи път по време на търговската война те ще засегнат широк спектър от потребителски стоки.

За определени категории стоки, като лаптопи, смартфони, конзоли за игри, някои марки обувки и дрехи, налагането на санкции е отложено за 15 декември.

Тръмп обясни това решение с нежеланието си да развали коледното пазаруване на американците. Китай не оцени облекчението и обеща ответни мерки.

Превод и редакция

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"