Най-богатото семейство в света печели по 4 млн. долара на час |

70 000 долара на минута, 4 милиона долара на час, 100 милиона долара на ден – с по толкова нарастват средствата на най-богатото семейство в света – фамилия Уолтън.

Кланът, който владее 50% от акциите на веригата Walmart, и тази година заема първото място в класацията на Bloomberg за най-богатите семейства в света.

В ежегодния рейтинг на компанията попадат 25 семейства, чието общо състояние се оценява на над 1,4 трилиона щатски долара.
 
За година богатството на семейство Уолтън се е увеличило с 39 млрд.

долара, достигайки до 190,5 млрд. долара.

Второто място в класацията е за семейство Марс – наследници на основателя на сладкарска компания Mars Франк Марс. По данни на Bloomberg, за година те са спечелили 37 млрд. долара, увеличавайки богатството си до 126,5 млрд. долара.

Челната тройка се допълва от братята Чарлз и Дейвид Кох – синове на Фед Кох, който през 1940 г. основава компанията, която десетилетия по-късно се превръща в корпорация Koch Industries. Състоянието им се е увеличило с 25 млрд., достигайки 125 млрд. долара.

На четвърто място се нарежда династията, управляваща Саудитска Арабия – Ал Сауд. Богатството на членовете на кралското семейство се оценява на 100 млрд. долара. При това, отчита Bloomberg, състоянието на цялото семейство, в което влизат около 15 000 души, най-вероятно е много по-голямо.

На пето място в класацията на най-богатите семейства в света са братята Ален и Жерар Вертхаймер, които притежават една от най-популярните модни марки – „Шанел“. Състоянието им се оценява на 57,6 млрд. долара.

Превод
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"