Макрон заплаши да блокира търговията с Великобритания |

Президентът на Франция Еманюел Макрон се опита да задуши оптимизма на Борис Джонсън за търговска сделка след Брекзит с един от най-силните съюзници на Обединеното кралство, настоявайки, че ЕС няма да обсъжда търговията, докато не бъде платена „сметката за развода“, пише британският консервативен вестник Daily Express.

Европейският съюз ще откаже да разговаря за търговията с премиера Борис Джонсън, докато Великобритания не даде на Брюксел предвидените 39 милиарда британски лири. Острото предупреждение дойде от един от най-силните съюзници на Еманюел Макрон и бивш френски министър за ЕС Натали Лоазо. Говорейки пред Sky News, Лоазо потвърди, че няма да има дискусия за бъдещи търговски отношения, докато не бъдат платени парите за напускане на ЕС, и не бъдат уредени правата на гражданите и проблема с ирландската граница.

Острото предупреждение от френската страна идва на фона на ескалиращото противопоставяне между Великобритания и Европейския съюз преди 31 октомври.

Лоазо каза, че заплахата на Борис Джонсън за Брекзит без споразумение няма да реши нищо. Тя предложи, че този подход ще върне Великобритания в позицията, в която се намира сега. Новоизбраният френски евродепутат добави, че ЕС само ще предостави удължаване на Брекзит“ако се случи нещо сериозно“ като общи избори или втори референдум.и каза: „Трябва да направите избор. Камарата на общините трябва да направи избор.Има споразумение за оттегляне, което е на масата, или няма сделка – изборът е само между двете. 

Източник: „Фокус

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"