Ген. Попов: Днес е един хубав ден за българската авиация |

Аз съм летец-изтребител. Няма как да обясня това с две думи. Искам да поздравя всички, които гласуваха за модернизацията ни, защото това не е само модернизация на ВВС. За първи път купуваме модерна техника, за първи път говорим толкова сериозно за сигурността ни.

Трябва да поздравим и правителство, и премиер, които отстояха на всички нападки. Днес е един хубав ден за българската авиация.

Това каза по bTV председателят на комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ ген. Константин Попов, който коментира отхвърленото днес вето на президента върху сделката за закупуване на F-16. 

„Президентът беше описал мотивите си съвсем кратко – бяха една страничка. Мотивите бяха два, че няма дебат и че няма консенсус. Дебат се води от толкова много години, че според мен сме втръснали на гражданите. Консенсус има и той се видя днес при гласуването на ветото. Ясно е, че консенсус трудно може да се постигне по тази тема. Ние за козичките не можахме да намерим консенсус, пък камо ли по тази тема. Партийните пристрастия взеха връх над националната ни сигурност. От БСП се обявиха за модернизация на армията и сега казаха не. Днес ги попитах да кажат какво искат и да дебатираме. Те са само против и не предлагат никаква алтернатива. Искат само да се карат и да правят шоу на хората“, категоричен бе той.

„Ние купуваме изключително модерен и надежден самолет. Той притежава всички компоненти. Преди няколко години дори не сме си мислили, че ще се сдобием с толкова добър самолет. Успяхме да постигнем желания резултат. По всяко едно време ние можем да отидем в САЩ и да си вземем това, което ни е необходимо. Това е договорено и подписано. Аз съм удовлетворен. Тези договори за универсални. Десетки държави са купували, купуват и ще продължат да купуват въоръжение от САЩ. Как само ние успяхме да намерим някакъв проблем в тези договори? В САЩ ще се обучават 12 пилота. Ще има и двама инструктори, които след това ще обучават летците ни тук в България. Аз съм изключително удовлетворен от тази сделка“, завърши ген. Попов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"