Ако искате апартамент под наем: Сега е бумът на ниските цени |

Експерти в бранша на недвижими имоти очакват 30% спад на цените на апартаментите под наем. Причината е, че много от обитателите им сега са направили инвестиция на зелено. 

„За мен беше очаквано, имайки предвид ръста на строителството. Хората с по-малки доходи предпочитат да изплащат ипотечен кредит.

Вноската за кредит е по-ниска от сумата за наем“, посочи Александър Гергов, който е управител на имотна агенция.

„Застроиха се доста комплекси около София и става все по-модерно да се живее в предградие след Околовръстното шосе“, уточни той в „България сутрин“.

По думите му в кв. „Манастриски ливади“ продължава да се строи с високи темпове. Такова строителство има и в „Кръстова вада“, „Малинова долина“ и „Витоша“. В тези квартали обаче имало проблеми с урбанизацията.

Консултантът по недвижими имоти Сима Тодорова каза, че не се наблюдава генерален спад в наемите, тъй като там винаги има текучество.

„Нашата статистика показва, че около 45% са сделките за наем за двустайни апартаменти и около 20% за тристайни. Хората със семейства преценяват, че е равносилно да внесат наема си като вноска по ипотечен кредит“, обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Тодорова коментира още, че не се отчита нарастване на цените на имотите. Пазарът е стабилен, сключват се сделки. Сред най-желаните райони в София са централната част, „Лозенец“ и „Младост“.

„Ваканционните имоти не са в пика си“, отбеляза Сима Тодорова. С това мнение се съгласи и Александър Гергов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"