1 чаша на всеки 2 седмици от този вълшебен разтвор и мушкатото се превива от цвят от март до декември:

Ако гледате мушкато на балкона, със сигурност сте опитвали много методи, за да го накарате да цъфне обилно, а да не е само на листа. Оказва се, че този простичък домашен разтвор върши по-добра работа от всички изкуствени торове за цъфтеж и други подобрители.

За да натежи буквално мушкатото от цвят, опитайте да си приготвите този лесен домашен стимулант за цъфтящи растения . Интересното е, че ако подхранвате така цветята у дома, цъфтежът им може да се удължи с месеци! Растението ще стане мощно, силно, на практика няма да бъде изложено на слънчево изгаряне, ще понася лесно топлината и няма да се разболява.

Това супер средство за подхранване на цветята е лесно и достъпно:

мушкато цъфнало

Домашен стимулант за цъфтеж

2,7 л вода

100 гр.жива мая

1/2 чаша захар

Ето как се приготвя: 

В трилитров буркан изсипете 2,6 – 2,7 литра дестилирана вода без хлор. Разтворете маята в малко топла вода, след което я добавете към буркана, заедно със захарта. Покрийте бурканча с марля и го оставете на топло, като периодично разклащате съдържанието.

Разтворът ще бъде готов, когато ферментацията свърши. След това разредете една чаша от разтвора на 10 литра вода и поливайте с тази смес мушкатото – по 1 чаша на всеки две седмици.

разтвор с мая за цветята

Спокойно може да използвате разтвора с мая за подхранване и на другите домашни растения, както и на зеленчуковата градина. Резултатите няма да закъснеят!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"