Шокиращи СНИМКИ и ВИДЕО от библейското опустошение на Халкидики |

Извънредно положение е обявено на Халкидики, след като част от полуострова беше ударена от внезапна буря. Черният списък на смъртта нараства, тъй като е открит още един мъртъв човек, с което жертвите стават седем.

Според информация, между селцата Созополи и Неа Каликратия е намерен трупа на мъж на 6 морски мили от брега. В този момент на място в издирването има руска яхта и бреговата охрана.

Според информация, тялото все още не е идентифицирано, така че не е известно дали това е 62-годишният рибар, издирван от сряда вечер

До момента са установени двама възрастни чехи, румънка и 8-годишният й син, както и двама руснаци.


Съобщава се за повече от 100 ранени. Нанесени са много материални щети. Бедствието стана при предупреждение – код червен, за много опасни валежи в цяла Северна Гърция

Изкоренени дървета, изпочупени покриви, преобърнати автомобили – това остави след себе си бурята. На Халкидики стотици спасители помагат на бедстващите.

От местната служба за гражданска защита определиха бурята като „безпрецедентно явление”. Между 60 и 70 души са потърсили медицинска помощ, повечето с различни фрактури и наранявания.


Към момента в генералното консулство няма постъпили сигнали за бедстващи или пострадали български граждани. Получен е един сигнал през нощта от българска гражданка, намираща се на Ситония (втория ръкав на Халкидики), в който е съобщила, че помещението, в което се намира, е наводнено и планира да изчака преминаването на бурята в автомобила си, съобщиха от Министерството на външните работи.

Телефон за връзка с Генералното консулство в Солун е 0030 2310829210. 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"