Вигенин: Нинова да оттегли оставката си! |

„Съжалявам, че стигнахме до оставка, защото тези резултати на избори не предполагаше оставка на лидера на БСП“. Това заяви в Лице в лице по bTV Кристиан Вигенин, член на НС на БСП.

„Не бяха предвидени следващите стъпки, емоционалната стъпка на Корнелия Нинова ме убеждава, че изходът е един – колкото и неприятно да е за Нинова, в момента нямаме оставка. Всичко, което се случи след това показва, че това е грешка, надявам се тя да оттегли оставката си в неделя или да каже, че формално оставка не е внесена“, каза Вигенин.

Той отрече да е консултирал този призив с лидера на БСП.

Вигенин призова за примирие в партията. „Краят на мандата на Нинова е следващата година, вътрешната опозиция отиде твърде далеч в критиките си и не представи и себе си в добра светлина“, категоричен бившият външен министър. Той дори каза, че подобни действия са демотивиращи за партията. „В самият национален съвет се формира „Коалиция на реванша“, в която влизат несъвместими помежду си хора, но са против Нинова. Тя отвори много фронтове срещу себе си, тъй като стратегията и беше за бърза промяна в БСП и предсрочни избори. Самата опозиция също не е готова на смислена алтернатива“, отсече Вигенин.

„Нинова каза, че подава оставка с мотив всички членове да направят избор за нов председател, но правила не бяха приети. Формално, нейните намерения не могат да бъдат реализирани. Сега е най-важното да си върнем позициите в местната власт. Трябва да попреглътнем всеки егото си и да тръгнем обединени към местните избори. Това означава щети върху имиджа на Корнелия Нинова и други хора, които стигнаха до крайности, предупреди Вигенин.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"