Искрен Веселинов от ВМРО контра на ГЕРБ заради… |

Субсидиите трябва да бъдат преразгледани, още преди 4 години предлагахме да бъде 6 лв. на глас Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов. Въпросът беше сбъркан с внасянето на подобни текстове, добави Веселинов, въпреки че Красимир Каракачанов е бил вносител на подобни промени.

„Това е начало на един дебат, в момента субсидиите са 40 млн. лв, някои партиите държат милиони на влог, други им крадат по някой милион от субсидиите, правят телевизии. Субсидията трябва да има отношение към издръжката на партийния апарат“, каза Веселинов. Зам.-председателят на ВМРО разкритикува позицията на ГЕРБ за 1 лв. субсидии, които не създавали независимост на партиите от фирмите. Той предложи да се разрешат даренията от фирми. В момента има надцакване на популизъм – БСП искаха оставката на финансовия министър, ГЕРБ им върна със субсидия от 1 лв. а ДПС поиска даже да няма никаква субсидия, каза Веселинов.

Той каза, че членският внос във ВМРО е 1 лв. на месец, а членовете на партията са 15 000.  „Това не стига дори за наем на клубовете, може да се тръгне към масова фалшификация и социално слаби да правят дарения. 1 лв. не гарантира функционирането на партиите“, убеден е Веселинов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"