Пловдивчанка се влюби в „принц“ във Фейсбук, но животът ѝ се превърна в ужасяващ кошмар |

Наивна млада жена е станала жертва на страшно домашно насилие. Тя се влюбила в своя „принц от приказките“, като се запознала с него във Фейсбук.

Комуникирали няколко месеца, без да се виждат и накрая решили да се срещнат. Мъжът изглеждал като истински романтик, явил се с огромен букет от рози и така връзката започнала.

След известно време пловдивчанинът предложил на любимата си да заживеят заедно и тя се пренесла в жилището му. 

Жената имала предишен брак и 15-годишен син, с бившия си съпруг поддържала добри отношения. Детето живеело при съпруга й, защото тя била болна и трябвало да преодолее проблема си сама, без да травмира близките си. 

Скоро, след като се пренесла при новия си любим, бившият съпруг се обадил, за да обсъдят належащ проблем, свързан с детето им. Заради това новият любовник вдигнал чутовен скандал. Същите сцени на ревност се повторили и след няколко дни, когато по телефона звъннал стар приятел на жената. Скандалите станали ежедневие в живота на новата двойка и мъжът започнал често да посяга на любимата си. При един от побоите жената се озовала в болница със строшени зъби, след това обаче тя не подала сигнал в полицията, а продължила да живее с насилника си. 

При следващ зверски побой той счупил ключицата й. След като отново била приета в болница, родителите на жената и бившият й съпруг, притеснени потърсили помощ от фондация „Джендър алтернативи“. С нещастната млада жена, срината физически и психически, започнали да работят психолог и юрист. След като се съвзела, тя подала жалба в полицията и започнало дело срещу агресора. 

От „Джендър алтернативи“ работили с бившия съпруг на жената и с детето й.

Всички близки се сплотили около нея, за да я измъкнат от ужаса, който е изживяла. 

Насилникът вече се е сдобил с ограничителна заповед. Станало ясно, че предишният му брак се разпаднал заради подобно домашно насилие над съпругата му. Той признал пред психолози, че има проблем с алкохола и на него също му било помогнато. Той бил включен в програма за преодоляване на алкохолна зависимост. 

Подобни случаи на домашно насилие има често. Само миналата година в Пловдив са гледани 234 дела за такава агресия. А градът под тепетата е на второ място по брой такива дела, каза на пресконференция адвокат Милена Кадиева от фондацията. 

По подобен начин след работа с „Джендър алтернативи“ на млада жена да изплува от кошмар и да започне работа като графичен дизайнер. Жената живеела с мъж на семейни начала в чужбина. Била подлагана на терор и денонощен побой и се прибрала в България заедно с детето си. Бившият й партньор дошъл след нея и започнал да я заплашва, че ще отвлече детето й. От фондацията са помогнали на изплашената жена да спечели делото и да започне работа като графичен дизайнер. 

Кристина ИВАНОВА,

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"