Експертизи бавят обвиненията срещу арестуваните с дрога граничари |

Арестуваните с дрога гранични полицаи от Малко Търново все още са без обвинения по случая, пише „Флагман“. Това означава, че те се разхождат на свобода без никакви мерки за неотклонение, въпреки че са закопчани пред около 2 седмици при акция на „Вътрешна сигурност“

Причината за забавянето е назначената експертиза на откритите в апартамент в Малко Търново саксии с канабисови растения. Специалистите трябва да определят какъв точно е намереният при акцията наркотик и неговото количество. Едва след това ще стане ясно дали граничарите ще бъдат обвинени само за отглеждане и държане на дрога или и за разпространение.

Засега досъдебното производство е под ръководството на следовател от Районна прокуратура – Малко Търново.

Арестувани са двама служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ – Малко Търново. Не е изключено обаче в схемата да са участвали и други хора. Ако се докаже, че групата е била повече от трима души, може да се стигне до обвинения в ОПГ пред Специализирания наказателен съд в София, разкриха още нашите източници.

Мъжете са закопчани в края на май. Разследващите стигнали до наркофермата в апартамент в Малко Търново, след като сгащили единия граничен да се разхожда с 3 гр марихуана в джоба.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"