Екшън: Взрив и евакуация на представление в Банско с Мамалев, Токмакчиев и Камен Во (СНИМКИ) |

Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници „На публиката с любов” в Банско доведе до евакуация на цялата публика от салона на читалище „Никола Вапцаров” в Банско, съобщава struma.bg.
 
Малко след началото на спектакъла „Майсторите на комедията” с участието на  известните актьори Георги Мамалев,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров повреда в кондензатора на един от прожекторите и запушване на залата с дим  наложи намесата на пожарната.
 
Принудителният антракт е направен след втория взрив. Първият, който се чул в залата, е майсторски отигран от Мамалев и публиката дори не е усетила че има повреда.

Миризмата на бакелит и димът след втория взрив обаче наложило спектакълът да бъде прекъснат и всички са изведени навън.
 
Проблемът е отстранен много бързо и след оглед от служители към РСПБЗН- Банско спектакълът е продължил. При инцидента няма пострадали хора. Той е приет от зрителите като част от спектакъла, в който са  включени  скечове, текстове и образи от телевизионни и театрални формати.
 

Ето какво обясняват и на официалната страница на община Банско: 

„Любимите актьори на България – Георги Мамалев ,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, ще помнят дълго гостуването си в Банско. Несъмнено и публиката в залата ще пази спомен от тяхната буквално взривяваща игра. Второто представление от афиша на Летните театрални празници „На публиката-с любов“ премина през „огън и вода“, както каза самият Мамалев.

Малко след началото, „Майсторите на комедията“ евакуираха всички присъстващи, заради задушаващ дим в салона. Първия взрив, който се чу зад сцената, беше майсторски отигран от Мамалев, но вторият предизвика неговото истинско безпокойство и представлението бе прекъснато с принудителен антракт. Публиката търпеливо изчака продължението и когато до един се върна обратно в залата, награди актьорския състав с бурни аплодисменти. Танци, песни и огромна доза забавление подари неповторимото трио на банскалии. Текстът сякаш бе писан специално за това гостуване, а приятелската атмосфера между актьори и публика, се усещаше във всяка минута. Камен и Тончо няколко пъти изказаха впечатленията си от бързата реакция на трите институции – полиция, пожарна и бърза помощ, които останаха „на пост“ до напускането на последния човек в салона. 

„Това е рискът на живото предаване“, с усмивка каза Воденичаров и припомни на всеослушание подобна история от варненско турне.
Явно, с енергията, която не пестят и „високото напрежение“ от смях, което предизвикват, „Майсторите на комедията “ са способни да разпалват пожари от всеотдайна обич към своята публика. Ще ги чакаме отново!“

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"