Пуснаха на търг апетитен имот на “Ален мак“ |

Синдикът на „Ален Мак“ АД в несъстоятелност, Стефан Георгиев, продава имот на бившия парфюмериен гигант. Целта е с парите да се покрият част от задълженията на фалиралото дружество, които са в размер на 17 295 000, видно от финансовия отчет на „Ален Мак“ за 2017 г. Въпреки, че той пусна кепенци още през 2009 г., счетоводство продължава да се води​, съобщава „Марица“.

Теренът, придобит от „Ален Мак“ същата година, е с площ от 900 кв.м. Намира се в с. Грозден, общ. Сунгурларе. Върху него са разположени контейнерна площадка, производствена и административна сграда, битови помещения и склад за суровини и материали. Началната цена на имота е 73 650,40 лв. без ДДС, но ще се приемат предложения и за по-ниска цена. Продажбата ще се проведе чрез преки преговори с потенциалните купувачи.

Безимотният ром от видинското село Синаговци – Людмил Петров, е изпълнителен директор на фалиралия емблематичен завод в Пловдив. Той е избран като такъв на Общо събрание през 2017 г. , като преди това на книга се е водил в тричленката на Съвета на директорите. На същото общо събрание било взето решение седалището и адресът на управление на дружеството да се промени от София, бул. „Цар Освободител“ 8, на с. Киселчово, обл. Смолян, ул. „1-ва“ № 3. Такава улица в смолянското село обаче не съществува. Според портала ДАКСИ на името на Людмил Петров се водят още 50 фирми. В някои от тях участие е имал преди това последният директор на „Ален Мак“ Петър Терзиев.

 

    Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
    Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"