Зетят на Митьо Очите със страховити разкрития за кървавата касапница в “4 you“

У Божидар Кузманов видях нещо, което оприличих на пистолет. Това каза пред Специализирания наказателен съд (СНС) Велислав Попов, от когото голямата дъщеря на Димитър Желязков-Митьо Очите има дете. Попов бе един от свидетелите на последното заседание по делото “4 you”, по което подсъдими са Божидар Кузманов-Божо Кравата и още девет души.

Велислав бил в компанията на Димитър Желязков и още няколко човека в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.

Той разказа, че решили да вечерят в заведението “4 you”, за чийто собственик се смятало, че е Кузманов. Когато влезли в ресторанта и стигнали до сепарето на Божо, настанала суматоха и стрелба, пише „Флагман“. 

В съда Кузманов реагира, когато чу, че Велислав видял у него пистолет. „Браво бе, бахти селяните”, избухна Божо.

Председателят на съдебния състав може би не успя да чуе репликата, защото частният обвинител Димитър Желязков реагира. Той каза „бахти селяните”, обърна се Митьо Очите към съдия Стоян Тонев.

Магистратът отправи предупреждение към подсъдимия Кузманов, който попита дали може да даде обяснение.
„После”, отговори му съдията.

На същото заседание, преди това глоби за непристойно поведение получиха Митьо Очите и подсъдимият Георги Иванчев.

Митьо Очите спретна страшен скандал в спецсъда заради щерка си, укротиха го с… 

Велислав Попов каза, че не е видял Божидар Кузманов да стреля. Това обаче направил стоящият до него Иванчев. Велислав забелязал как той се изправя, държейки пистолет. „Протегна напред ръка и стреля няколко пъти в Димитър Желязков, в горната част на тялото”, разказа свидетелят. „След това свали надолу и стреля в слабините още няколко пъти”, добави Велислав.

Каква е била причината за конфликта – свидетелят обясни, че не знае. Разменени били реплики, но кой какво е казал, той не чул, тъй като било шумно – заведението било пълно, имало и жива музика.

От разказа на Велислав стана ясно, че и той е можел да стане жертва, понеже Иван Терзийски опрял пистолет в гърдите му.
Тогава Попов инстинктивно клекнал, при което последвали изстрели. „Обърнах се и тръгнах към изхода на заведението“, разказа свидетелят. Тогава той чул викове „убийте го, убийте го, довършете го“.

Велислав Попов се обърнал и видял, че заповедите дошли от Божидар Кузманов, който насъсквал да утрепят Митьо Очите.
Свидетелят успял да излезе невредим от ресторанта и хукнал към близкия лунапарк. Продължили обаче да се чуват изстрели.
„Инстинктивно се обърнах и видях Радослав от Плевен (подсъдимия Радослав Димитров – б.р.), беше тръгнал след Димитър Желязков, стреля по него в гръб и го обиждаше, псуваше го на майка. Каза „айде сега да те видим, нали си голяма работа“, разказа Велислав.
После, след като научил, че бащата на приятелката му е в медицинския пункт в хотел „Нептун“, отишъл там. Димитър Желязков бил гол, виждали се огнестрелни рани – в областта на слабините, в дясното бедро, около дясната гърда…

Свидетелят бе разпитван в продължение на часове от прокуратурата и адвокатите. Велислав Попов обясняваше, че не е видял всичко, че все пак е бил в по-заден план, а и всичко станало много бързо. Това накара в един момент самият Димитър Желязков да поиска думата. „Да кажат къде оставиха камерите от заведението“, призова Митьо Очите.
Според него от тях щяло да се види всичко, както се е случило. Смята се, че стопаните на „4 you” са скрили записите.
Съдът не обърна внимание на искането на Очите.

Велислав Попов заяви и че познава единия от подсъдимите – Димитър Николов, който е от Несебър. Тренирали в една фитнес зала.
„Сам се е хвалил, че Божидар Кузманов е шефът и че били много страшна група“, обяви свидетелят.
„Кога бе, Вили“, скочи веднага подсъдимият Николов, но бе скастрен от съдията.

От страна на защитата разчитат на записите на камерите отвън, пред заведението. От тях се виждало, че Димитър Желязков пристигнал с много голяма група – близо 30 души. Тяхната теза е, че Митьо Очите и хората му не са дошли да вечерят, а да нападнат Божидар Кузманов и хората му, които се отбранявали от атаката.

Делото срещу Божо Кравата и хората му в СНС продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"