Трус в държавата след изненадващата оставка на Цачева! Вижте хода на противниците!

Оставката на правосъдния министър Цецка Цачева е добър повод за премиера  Борисов да направи по-голям ремонт на кабинета. И то в посока правителството да  заработи много по-ефективно по дневния ред на хората – доходи, здравеопазване,  образование, демографска криза, справяне с битовата престъпност – проблеми, които вълнуват българите ежедневно.

Така зам.-председателят на НС и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки коментира новината от тази сутрин, че след  разговор с министър-председателя, Цачева е подала оставка от поста си в  правителството, съобщr пресцентърът на ВОЛЯ.

Управляващата коалиция е стабилна и от Обединените патриоти нямат претенции и желание да имат министър на правосъдието.

Това каза заместник-председателят на ВМРО и депутат Юлиан Ангелов пред журналисти по повод подадената днес оставка на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

По думите му това е ясно разписано в коалиционно споразумение, където са били регламентирани позициите. „Има министър-председател, той ще направи съответното предложение. Въпросът е самата оставка да бъде приета от премиера“, уточни Юлиан Ангелов.

Според Ангелов подадената от Цачева оставка е личен избор и морална постъпка.

„Нормално е, когато има конкретни обвинения към тебе като човек, който представлява изпълнителната власт и като политик, да предприемеш подобни действия“, смята Ангелов. Той се надява институциите да направят обективни проверки и ако има нарушение на закона, да се понесат санкции.

Според него чрез подадената оставка Цачева показала, че има морал и затова той я адмирира. „Подкрепям г-жа Цачева, защото считам, че тя е наистина добър специалист и български политик и отново показа, че има морал“, допълни зам.-председателят на ВМРО.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"