4 милиона се подписаха за отмяна на Брекзит, в Лондон след малко ще е страшно

Петицията за спиране на „Брекзит“ и оставане на Великобритания в ЕС, публикувана на сайта на британското правителство, събра над 4 млн. гласа. Броят беше достигнат тази сутрин, съобщава „Новини Лондон“.
 
Това е най-бързо събиращата подкрепа, публикувана някога на сайта на британския парламент, като в резултат онлайн порталът се е срина няколко пъти вчера.

 
Въпреки меко казано впечатляващите резултати, за момента Тереза Мей е категорична, че това няма да повлияе по никакъв начин на случващото се около „Брекзит“.
 
„Правителството многократно повтори твърдението, че излизането от ЕС е „волята на народа“. Трябва да сложим край на това твърдение, доказвайки сега силата на обществената подкрепа за оставане в ЕС“, гласи част от текста на петицията.
 
Днес в британската столица ще се проведе най-мащабния анти-Брекзит протест до сега. Очаква се над 700 хиляди души да се съберат пред сградата на Парламента с искане за нов референдум.

Специално резервирани автобуси ще докарват протестиращи от цялата страна в британската столица. Очаква се участниците в марша „За гласа на хората“ да тръгнат от „Парк Лейн“ и да се съберат пред Парламента.
 
Джеймс МакГрори, който ръководи кампанията за втори референдум, каза, че това ще бъде най-голямото масово движение в страната. Очаква се към протеста да се присъедини лондонския кмет Садик Хан, както и шотландският министър Никола Стърджън.
 

Протестът започва в 12.30 ч. местно време.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"