НАТО строи в Полша склад за американско военно оборудване

Северноатлантическият алианс възнамерява да построи в полския град Провидзе обект, в който ще се съхранява американското военно оборудване. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за The Wall Street Journal, цитирано от „Фокус“.
 
Според Столтенберг там е планирано да се съхраняват американски бронирани превозни средства, оръжия и боеприпаси. Строителството ще започне това лято и ще продължи около две години.

Стойността на проекта се оценява на 260 милиона долара.
 
„Това показва колко добре работим със САЩ“, подчертава Столтенберг, говорейки за тези планове. Той също така заяви, че целта е „да се засили разширеното присъствие на САЩ в Полша“.
 
Както е видно от публикацията, ще бъдат изградени общо пет такива съоръжения за съхранение на американски оръжия – едно в Полша, две в Германия, по едно в Белгия и Холандия. Те са предназначени да позволят на американските войски да бъдат разгърнати по-бързо в Европа.
 
Столтенберг заяви, че НАТО също възнамерява да изпълни 250 проекта до 2021 г. с цел модернизиране на транспортната инфраструктура. Това, каза той, ще позволи по-бързо прехвърляне на военна техника. 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"