Циганинът Алекс от Гольовците, обвинен в убийството на Валери, си получи заслуженото, но по много изненадващ начин!

19-годишният младеж, обвинен в убийството на 35-годишния Валери Дъбов при масовото сбиване в центъра на Кюстендил на 17 февруари, е осъден на 1 година затвор за незаконно притежание на оръжие и хулиганство, постанови Районният съд в Кюстендил.

Алекс Анков, който е от известния ромски клан Гольовците, е с постоянна мярка „задържане под стража“ за убийството на Дъбов.

През юни миналата година 18-годишният тогава Алекс Анков в ромския квартал „Изток“ с друг младеж от квартала произвели изстрели. При инцидента двама души получили леки наранявания.

Постигнато е споразумение с обвиняемите, които се признали за виновни. „Да получи ефективно наказание, а не да бъде с мярка за неотклонение, тъй като положението в ареста е много по-тежко, отколкото в затвора в Бобов дол, където ще трябва да бъде преместен, е по-доброто решение за него“, каза след съдебното решение адвокатът на Алекс Анков Вася Пешева. В кулоарите направи впечатление усмихнатата физиономия на младия ром, който очевидно не съзнава какво е другото обвинение срещу него – убийство и опит за убийство на повече от едно лице, по което го грози доживотна присъда без право на замяна, посочват юристи.

„Разследването по кървавото сбиване пред заведението в центъра на Кюстендил, станало преди малко повече от месец, напредва“, каза наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"