Ким Чен-ун наказа жестоко личния си фотограф заради три секунди невнимание (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун уволнил личния си фотограф за увреждане на „върховното му достойнство“ като е блокирал изгледа на тълпата към него само за три секунди. Мъжът, посочен само с презимето си Ри, е уволнен, след като се мъчил да направи по-добри снимки на държавния мъж по време на изборите, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Според източници от Пхенян, фотографът бил виновен за „преместване на ъгъла така, че светкавицата на камерата покривала врата на скъпия и многоуважаван другар върховен водач“.

Той е обвинен за нарушаване на още две правила – за снимане на Ким на по-малко от два метра разстояние и за правене на снимки и видео точно пред него.


 
В крайна сметка 47-годишният Ри е уволнен от работа и е изритан от работническата партия на Северна Корея – което автоматично го превръща в гражданин втора ръка.
 
Инцидентът е станал по време на изборите в страната, за които за никого няма съмнение, че са нагласени. Ким се появил да гласува и да помаха на тълпата, когато Ри застанал пред него с камерата си. Друга камера точно зад него уловила фаталната му грешка.


Превод и редакция:  
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"