Арестуваха страховития бандит Стойчо Барона, който пръв пропя срещу Митьо Очите

При специализирана полицейска акция бургаски ченгета щурмуваха дома на кримигероя Стойчо Мирчев, известен с прякора Стойчо Барона. Операцията е извършена преди дни, а оттогава опасният рецидивист е в ареста, съобщава „Флагман“. 

Стойчо Барона e с две обвинения – за производство, както  и разпространение на наркотични вещества – метамфетамин. В дома му са открити наркотици и прекурсори за наркотични вещества.

Основните му жертви са бургаски тийнейджъри, стана ясно днес в Апелативния съд в Бургас, където бе гледана въззивната му мярка за неотклонение.

Апелативният прокурор Йовита Григорова изтъкна, че събраните до този момент доказателства сочат, че именно Барона е извършител на престъплението, в което е обвинен. Тя поиска мярката му за неотклонение да бъде потвърдена предвид обществената опасност на деянието.

Клиентите на Барона били основно млади бургазлии, сред свидетелите имало две момичета на по 19 г. Според държавния обвинител, ако Мирчев бъде пуснат на свобода, има реална опасност да извърши друго престъпление. През миналата година Стойчо Барона е излязъл от затвора, където изтърпял ефективно наказание за притежание на наркотици, но решетките не са имали възпитателен ефект, отбеляза прокурор Йовита Григорова. 

Защитата на Барона – адв. Красимир Кацарски поиска домашен арест за клиента си и гарантира, че клиентът му няма да извърши други престъпления. За същото пледира и самият обвиняем. „От задържането ми съдействам на полицията. Моля, да ми бъде изменена мярката за неотклонение с домашен арест“, каза Барона пред съдебния състав, председателстван от съдия Козларова. Магистратите потвърдиха мярката му за неотклонение. Барона остава зад решетките, докато тече досъдебното производство срещу него. 

Стойчо Барона бе сред хората, които пропяха срещу Димитър Желязков, Митьо Очите. Той е дал показания като анонимен свидетел, уличавайки Венци Христов-Лавацата в палежи и рекет. Барона е един от първите, които са дали показания срещу несебърския бос. 

След това известно време той нямаше проблеми с органите на реда, но през февруари отново го загази, след като ченгета го спипаха с много дрога в дома му. 

Барона има богато криминално досие, осъждан е многократно за кражби и дрога. За последните 2 години името му няколко пъти влезе в криминалната хроника. По-известните случаи са от края на 2016 г., когато Мирчев преряза гърлото на наркоготвача Димитър Аврамов. Той бе спасен по чудо от лекарите в УМБАЛ-Бургас, след като бе зарязан в локва кръв между етажите на блок в жк. „Славейков“. Малко след касапницата Мирчев потъна вдън земя и бе обявен за общодържавно издирване. В началото на 2017 г. Барона е арестуван при зрелищна спецакция, тъй като се барикадира в ремонтиращ се апартамент в жк. „Възраждане“. Братовчедът на Далакмана се укривал в жилището цяла седмица, след като се представил за майстор пред собствениците.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"