Цачева влетя в парламента и отправи молба към Цацаров заради апартамента ѝ

Цецка Цачева дойде специално в парламента, за да направи изявление пред медиите във връзка с покупката на апартамент от фирма „Артекс“ в съседство на този на Цветан Цветанов, съобщи Канал 3.

Правосъдната министърка сама е поискала прокуратурата и КПКОНПИ да я проверят за сделката, обяви тя пред парламентарните журналисти.

„Искам да информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин“.

Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения“, заяви Цачева и изрази готовност да сътрудничи на проверките.

Готова съм да сътруднича на проверката. Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени, заяви Цачева.

„Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени“, каза още тя и посочи, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема. „Цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж“, обясни Цачева.

Тя повтори, че закупеният от нея апартамент е бил в груб строеж и декларира, че няма никакви офшорни сметки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"