Български предприемач се завърна от Швеция, за да стане учител и се обърна към българите в чужбина: Призвани сте да…

„Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като хора. Който не си познава историята, е обречен да я повтори“. Това заяви пред bTV преподавателят по предприемачество Калин Радулов по случай Националния празник на България.

„Ако нашата крайна цел е да подобрим нашата страна, то където да ни закара пътят, ние трябва да се върнем и да дадем обратно на България, с което да я направим едно по-добро място за живеене“, категоричен е той.

По думите му в днешно време учителите спират да бъдат едиствен източник на знание, тъй като в днешния 21 век знанието може да бъде намерено навсякъде.

Според Радулов обаче ролята на учителя продължава да бъде на водач, с което да намери призванието на учениците, да ги подбута в правилната посока, да ги подкрепи да преследват целите си и да изпълнят мечтите си.

Той припомни, че е завършил образованието си в Швеция и се е върнал в България да преподава предприемачество, защото може да сътвори повече за страната ни.

Радулов изтъкна, че е станал учител по случайност и не го е търсил активно, но е избрал предприемачеството, защото имало създадена такава дисциплина. По този начин е решил, че трябва да си даде шанс да предаде това, което е научил на по-младите.

„Колкото по-рано започнем да преподаваме, толкова по-бързо можем да имаме успехи и да постигнем по-високи резултати“, подчерта Радулов и допълни, че винаги започва с теория, но в часовете му има и практически часове.

Той отбеляза, че учи децата и на нещата, които ще ги изградят като личности – дребните неща в човешките взаимоотношения във всичко, с което се занимават.

Радулов вижда надежда в младите хора най-вече с добрите примери, защото всяка една наша стъпка трябва да ни води към крайната цел.

 

– 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"