ИСТЕРИЯ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР: Кино-легенда от Холивуд на крака пред Мишо Билалов – световноизвестен драматург пристигна в София заради „Мистър Стани Богат“

Живият класик на Холивуд Израел Хоровиц пристигна у нас, за да се наслади на играта на Михаил Билалов, Мария Стефанова и Емануела Шкодрева! Тримата участват в неговата писеа „Моята скъпа лейди“ в Народния театър. Постановката ще се играе за първи път пред публика на 17 февруари от 19.30 часа на Сцена „Апостол Карамитев“, а режисьор е Стилиян Петров.

„Моята скъпа лейди“ е втори спектакъл по текст на Хоровиц, който се поставя на първата ни сцена след „Някъде в този живот“, постановка на Гаро Ашикян, както и втора поява на сцената на Народния театър на Мария Стефанова след голямото й завръщане с „Три високи жени“.

„Исках да направя представление заради темата, която виждах в нея. Темата, заради която ми се струваше важно днес да се постави този текст на сцената, а тя е следната: „Животът е сделка, приходите от която не покриват всички разходи“. Човекът във времена на сделки от всякакъв характер, не само материален – сделките със съвестта, с вините и войните, които водим, в името на нещо много голямо и свято например като любовта. Сега, след близо три месеца репетиции, в края на процеса, знам, че съм направил това представление заради срещата. Срещата с актьорите – Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов“, сподели пред ежедневник режисьорът Стилиян Петров.

Той е изключително щастлив, че ще го гледа лично световноизвестният драматург. Сюжетът на пиесата разказва историята на един американец, който пристига в Париж, за да получи наследството си. Но както обикновено се случва, всичко се оказва доста по-сложно. Защото зад всяка истина са скрити няколко други повече или по-малко важни истини, а зад лицето на липсващата любов може би се крият нови любови. Или може би защото в Париж винаги стават неочаквани неща.

Освен на премиерата на „Моята скъпа лейди“ Хоровиц планира да гледа и другия спектакъл по свой текст в Народния театър – „Някъде в този живот“ с участието на Емануела Шкодрева и Стоян Алексиев.

Израел Хоровиц е човекът, който стои зад кинохитове като „Автора! Автора!“ с Ал Пачино, „Съншайн“ с Ралф Файнс, „Ню Йорк, обичам те!“ и много други. Автор е на близо 70 пиеси, много от които са преведени на повече от 30 езика.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"