Всички се молят сега за баба Марийка? Болната старица се скита сама из улиците на Пловдив

Старицата бе изгонена от дома си с решение на съседите

86-годишната баба Марийка от Пловдив ще прекара и тази нощ някъде на улицата, болна и сама. Жената е лишена и от последното си обежище – малък подслон в квартал „Кючук Париж“, който понастоящем е заграден от частник. 

Старицата се оказва на улицата, след като съседите ѝ я гонят от дома ѝ преди 2 години. До там се стига вследствие на това, че самотницата прибрала десетина котки в дома си, ала не полагала достатъчно хигиенни грижи и лоша миризма се носила на етажа на жилището ѝ.

Съседите ѝ свикали съвет, на който било взето решението баба Марийка да не бъде допускана във входа. 

От тогава клетницата обикаля улиците в града под тепетата и търси заслони, в които да се приюти, за да преспи. Децата на баба Марийка отдавна не хаят за нея, а единствен неин приятел са животните.

Пловдивчанин е срещнал жената в окаяно състояние преди ден. Баба Марийка му споделиа, че е била в Спешното през нощ, тъй като е измъчвана от упорита кашлица. Медиците я прегледали, ала не констатирали проблеми и я изписали.

Къде ще спи днес и дали студът или кашлицата ще я пречупят са въпроси, чиито болезнени отговори никой не иска да научава. 

Ето какво написа в социалните мрежи Ангел Грънчаров:

 

trafficnews.bg

 

<

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"