Да помогнем на Ади! Ученичката се нуждае от средства за спешна операция

В дена на Св.Николай Чудотворец – 6 декември,  стартира благотворителна кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“. Тя е в подкрепа на Адриана Андреева от ЕГ “Проф. Д-р Асен Златаров”, която спешно се нуждае от операция на стойност 14 000 евро – средства, с които семейството не разполага.

Ади е ученичка в 11 клас на хасковската ЕГ “Проф. Д-р Асен Златаров” и активен участник в театралната школа на Младежкия център с ръководител Румяна Георгиева, съощава Haskovo.live. Момичето ще навърши след няколко дни 17 години. Мечтае да се занимава с мода и дизайн или с театър. Вълнува се за предстоящата на 10 декември премиера на театралната школа.

Преди по-малко от година, през януари, Адриана Андреева е диагностицирана със Стеноза на главния бронх на белия дроб и по разказа на майка й Даниела Иванова, е единственият такъв случай в страната. През това време близките минават през болници в Пловдив и София, куп изследвания на скенери и томографи, десетки прегледи и 3 бронхоскопии. Последната от тях- в началото на ноември, в най- добрата клиника за белодробни операции и трансплантации, която е във Виена, Австрия. Стигат до нея с препоръки на лекари, приятели и с помощта и на българина, който работи там, проф. Венцислав Петков.

След проведените в началото на ноември прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко- светило от световен ранг в тази област на медицината, той се наема да оперира момичето, като бъде направена пластика на главния бронх на белия дроб. Тази операция е и единствената надежда за Ади и семейството й, защото в България подобни не са правени. Цената обаче, е непосилна за тях- 14 000 евро за интервенцията и 10-дневния престой в клиниката.

От здравното заведение във Виена са категорични, че операцията трябва да бъде направена възможно най-скоро. Дори веднага след прегледите настояват това да стане на 26 ноември. И когато разбират, че семейството не разполага с необходимите средства, насрочват дата за операция в средата на януари 2019 г., разказва майката на Ади.

Затова семейството, приятели и близки спешно стартират благотворителната кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“, която вече има своята страница в социалната мрежа, където са публикувани и всички медицински документи.
Нека помогнем според възможностите си на Ади, за да диша нормално, да сбъдне мечтите си, да се радва на още театрални премиери и да живее, призовават организаторите на кампанията.

За набиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК
Адриана Иванова Андреева
IBAN: BG11STSA93000025756205
BIC: STSABGSF

Предстои в следващите дни на различни места в Хасково да бъдат поставени и кутии за набиране на дарения, като информация за локациите ще бъде публикувана в страничката  „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“. Чрез нея всеки, който иска да помогне с благотворителна инициатива, може да се свърже и с близките на Ади, които предварително благодарят на всички добри хора, които ще откликнат на апела им за помощ!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"