Ключ към Древен Египет се крие в Странджа

Годината е 1980-а. В Москва тече олимпиада, която доказва пика на Студената война и разделението на света. В самото начало на събитието си отива бардът на истината, свързан и с мистериозни отпътувания и завръщания от отвъдното – Владимир Висоцки…

В същото време в България се ражда една от най-големите мистерии в археологическите находки и мизансцени – резултатите от проучванията на тайнствена експедиция за откриването на гробница на египетска богиня и тайна за света и човечеството отпреди хилядолетия. Местоположението се определя в планината Странджа, близо до Малко Търново.

Твърди се, че Ванга го описва с подробности и още през пролетта на 1981 г. е сформирана експедиция, която достига мястото в подножието на връх Градище. Според публикации къде ли не и от кого ли не, археолозите се натъкват на голяма кухина, изсечена в скалите… Според същите публикации следват странни събития. Странджа има славата на една от най-мистичните планини на Балканите. А перлата в короната в мистичния ореол е именно Мишкова нива и разположената там гробница.

Има един кратък разказ на историка проф. Валерия Фол за обекта Мишкова нива и пещерата под връх Градище, както и категоричния й отговор на въпроса дали Людмила Живкова, обявена за покровител и инициатор на мистериозната експедиция, има нещо общо с този обект.

Странджа е една от планините в България, която крие много тайни в себе си. Намира се в югоизточната част на страната и продължава в съседна Турция, като се простира на обща площ от 10 000 кв. км, бидейки сравнително ниска като височина. С единия си край планината се среща с Черно море.

Някои изследователи казват, че Странджа свършва в Константинопол (днешен Истанбул) със 7 хълма, върху които тамошната тракийска цивилизация започва своя живот 6 в. пр. н.е. Първият замък е изграден на първия хълм, който впоследствие се превръща в Магнаурската школа, където е учил и Боян Мага (който дава импулса за създаване на богомилството). В западната част на Константинопол и до ден днешен съществуват т.нар. тракийски врати и тракийски площад, а повечето императори са били с български или тракийски имена, което ясно показва потеклото им.

Легендата гласи, че Странджа е била красива млада жена от знатен род, която по неспоменати причини никой не е посмял да поиска за жена. Тогава тя напуснала семейството си и с близки хора се заселила далеч от родния си дом. Не след дълго около нея започнали да се събират голям брой хора, които тя покровителствала и закриляла. По примера на амазонките, Странджа ходела с мъжки дрехи, обичала да язди дълго и да плува в морето.

Много кандидати идвали да я искат за жена, но тя връщала всички, докато един ден дошли голям брой черни хора, предвождани от своя цар, с явни намерения да не си тръгват без Странджа. Било невъзможно да откаже или да се използва сила, положението било безнадеждно. И в този момент земята се разтресла, морето и реките се разбушували, земята се надигнала и настанал страшен хаос. Когато всичко утихнало, имало нови планини, морето от кристално бяло станало мътно и черно, а от черните хора нямало и следа. Така Странджа останала в планината си, която приела нейното име.

Фронтонът от храма в Мишкова нива, който днес се пази в музея на Малко Търново. Символът на двете спиращи ръце, щитът и копието означават: „Спри дотук; свещено място само за посветени“.

В познатата и непозната ни история много хора са минали оттам, живели са и са умирали, градили и разрушавали. Красотата и магията на тази планина е запечатала по малко от всичко в едно неизмеримо с времето състояние на нетленност и непреходност.

Богата на археологични находки, Странджа много пъти е посещавана и изследвана от различни учени, ентусиасти, иманяри и религиозни представители.

Тук легендите са преплетени с фактите, а науката – с мистицизма. Не подлежи на никакво съмнение обаче, че околността е пълна с разкрити и неразкрити тракийски светилища и съоръжения, някои от които могат да бъдат датирани още от атлантско време.

Данните, с които се сдобих, показват, че много е ограбено от иманяри през вековете; тази планина е пазила много съкровища и злато, но това само води на размисли, че има и много останало неразкрито, дълбоко скрито в недрата на земята.
По всичко личи, че целият район в древността е бил пристанище за фракция от оцелелите след катаклизъма атланти, които разпръскват културата си сред местното население, което били траките. Интересен е фактът, че именно в Странджа са откривани кости на гиганти, които веднага са потулвани, както това става с всяко подобно нещо навсякъде по света – нещо, за което си има специални екипи. Тези сведения достигат до нас тихомълком от приятели археолози.

Друго много интересно сведение е, че когато започва процесът по еретизирането и избиването на богомилите по света, те били събирани от цяла Европа и през таен подземен тунел, водещ началото си от пристанище на Черно море, били отвеждани в Странджа, в областта Марино селище, където били избивани.

Говори се за над 66 000 избити богомили и седем посветени. Защо е било важно за някой да бъдат покосени точно там – остава загадка и до днес.

Въобще Странджа планина е богата на мистерии. Има доклади за много подземни тунели, правени от атланти и траки. Докладвана е също среща с Йети, при която след 20-секунден контакт съществото се разтваря във въздуха пред очевидеца. Споменаваме това, защото не е история, типична за България и изобщо района – или както става ясно – поне досега не сме знаели.

Безспорно най-голямата мистерия в областта обаче си остава т. нар гробница на Бастет. Тя се намира в подножието на най-високия връх в българската част на Странджа – Градище. Много истории се преплитат в една, много съдби се фокусират в една точка и ще се опитаме изложението да бъде максимално подробно (като понякога, за целта, ще трябва да се отклоним от основната линия), за да се разберат детайлите.

Историята около египетската гробница започва след появата на странна древна карта с неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. Притежателят й, чието име се пази в тайна, решил, че става въпрос за скрито съкровище. Дълго време търсил специалисти, които да разчетат картата, докато се озовал в БАН. Оттам документът попаднал при Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков.

По време на специализацията й в Оксфорд през втората половина на 70-те години Людмила Живкова има среща с висш представител на британското разузнаване МИ 6. По време на разговора той й съобщава, че с помощта на британските СДВ станции (станции за сканиране със свръхдълги вълни) под връх Градище в Странджа е засечена огромна кухина с изумително правилна форма на куб, за която няма съмнение, че е от изкуствен произход.

Людмила Живкова е силно впечатлена от тази информация. Първоначално свръхдългите радиовълни СДВ се използват от американската флотска радиослужба за повикване на подводниците, тъй като се оказва, че за този честотен обхват дълбочинното проникване не е проблем. Впоследствие се установява, че свръхдългите вълни проникват без проблем не само през дебел воден слой, но и през земната кора. Това довежда до активното им използване за дълбочинно сканиране на земните недра и регистриране на всякакви кухини в тях, както празни, така и пълни с нефт или газ. Тъкмо такава британска СДВ станция „напипва” каверната във формата на абсолютно правилен куб в Странджа.

Впоследствие Людмила забравя този факт, чак докато картата не влиза в играта и Ванга не дава своите възгледи за нещата. Когато Людмила получава стабилни позиции като председател на Комитета за култура, възлага на екип от най-близкото си обкръжение да започне разкопки на мястото в условията на пълна секретност. Трябва да се отбележи, че експедицията не е възложена на Археологическия институт към БАН, а на хора от собствения й екип. Трудно е да се направи пълен анализ на събитията от онова време, но вероятно разговорът на тема „кухината в Странджа” с човека от МИ 6 е бил доста по-обстоятелствен, а и очакваната находка в тази пещера е била толкова шокиращо невероятна, че се е наложило пълното засекретяване на разкопките…

Тъй като Людмила има много контакти в световен мащаб с всякакви духовни лидери и личности, при едно от пътуванията си в Индия тя се свързва с двама лами свещеници и те също я уведомяват, че в България е саркофагът на богинята Бастет. Което означава, че явно в пространството има някаква информация за нещата и някои хора отдавна знаят какво е скрито по нашите земи. Ламите са казали, че това откритие ще направи голямо добро на България в бъдеще.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"