Днес българите празнуват един от най-големите си празници, традицията повелява…

Днес цяла България празнува един от най- светлите си празници. Традицията в него е древна колкото самия ни народ. Мнозина са спрели да отбелязват празника, но все пак голяма част от българите все още зачитат традициите и празнуват този светъл ден както подобава.

Става дума разбира се за Денят на майстора – петък.

Петък е петият ден от седмицата и се пада винаги в петък. Той е последният работен ден и по традиция за него се закъснява между 30-50 минути. Така ако работата ти започва от 9:00 часа, твое задължение е да отидеш къде 9:40. Според традицията с пристигането в офиса задължително трябва да се загуби поне още половин час в пускане на компютър, обясняване на колегите колко много ти се спи и как си изморен, както и разбира се обсъждане на вчерашния мач. Ако случайно е нямало мач, може да се обсъди и времето.

Консумацията на алкохол още от сутринта е задължителна, като правоверните си сипват уиски в кафето сутринта. Ако пиете чай, уискито може да е заменено с бренди, коняк, метакса или ром.

Обедната почивка в Деня на майстора е задължително поне с 50% по- дълга. По време на обедната почивка се жулва една биричка, като това слага начало на пиенето на златистото пиво до края на работния ден.

Традицията повелява в Деня на труда следобед да не се работи. Това идва от поверията за Шабата, които аз не знам, а и днес е петък, така че няма шанс сега да седна да ги чета. Правоверните считат за грях, ако вършиш някаква работа след 14:00 часа. Основната ти задача трябва да бъде да следиш часовника, да четеш вицове или да висиш във фейса.

Празникът повелява още да си тръгнеш минимум с час по- рано от работа. Така няма да се стига до конфизната ситуация, в която си тръгваш на време в петък и ставаш обект на присмехи.

Денят на майстора завършва с пиене в някоя кръчма и изхарчване на парите за седмицата.

На днешния ден имен ден имат Мързел, Мързеливка, Лентяй, Бахгонямадаработя и Немалидасиодим, както и други хубави български имена, свързани с липсата на трудолюбие.

ВАЖНО: Статията е взета от сатиричният сайт Zevzeci.net и очевидно няма нищо общо с действителността. Изяснявайки това, екипът ни иска да ви пожелае честит Ден на майстора.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"