Смъртта във Флорида доказа нуждата от Прайд

Петдесет мъртви и петдесет и трима ранени казват повече от хиляди думи

Както всяка година през юни националистическите партии, скрили се зад удобното определение „патриоти“, успяват да спечелят малко електорат за предстоящите на есен избори (последните години и двете неща са ежегодни).

Националистическите партии привличат електорат, който не обича да мисли – предпочита да мрази. Не му се занимава с икономика. Той е като абитуриентката с рокля от Дубай – много разбира от политика, стига да не го помолят да говори или както един мой приятел казва „анализаторите, които толкова разбират, че ти обясняват всичко, докато те возят в таксито от точка А до точка Б“.

Същите тези веднага се втурват да гласуват щом чуят някой да каже, че ще разруши незаконните постройки в ромски квартали или че Прайдът обременява децата и създава непреодолими проблеми за жителите на милата столица.

Като по учебник

всяка година

едно и също.

Най-тъжното е, че тежките заучени фрази за „традиционните семейства“ и „никой не ги дискриминира“ минават всяка година.

Всяка година все повече хора си пишат на челото с главни букви „АЗ МРАЗЯ ДА МИСЛЯ“.

Шествието е най-големият проблем, най-големият враг и най-тежкото време за така модерното ни общество. Какво ще правят милите дечица, отгледани от хомосексуални родители:

  • нищо, че същите тези хомосексуални родители в много от случаите са отгледани от хетеросексуални и очевидно тази обвързаност е по-измислена и от икономиката в България
  • нищо, че само за миналата година има 1 400 сигнала за насилие на деца и майките им в „традиционните семейства“ в много от случаите от същите тези герои – татковци, които говорят за морал
  • нищо, че жените, жертва на насилие в страната достигат цели 28 процента

…това не е толкова голям проблем, колкото семейство от хора с еднакъв пол.

В същото време от тази група на интелектуалци се възползват партийни … (не съм казала неандерталци), които не се изявяват с нищо друго освен с това на кого по някакъв начин за ограничили правата – българи в чужбина, българи в България – Патриотичният фронт е известен с такъв вид политика. Тази година клишетата повтаря Карлос Контрера – догодина ще е някой друг. Лицето няма значение, заучените фрази са едни и същи.

Каквито и аргументи да изтъква обаче господин Контрера за крещящата нужда от Прайд доказаха десетките жертви и ранени от клуб във Флорида в нощта срещу неделя. Очевидно атаката е целенасочена, очевидно невинни хора са под прицел на фанатици, очевидно тези хора имат нужда от подкрепа и най-очевидното – животът им нито е необезпокояван, нито е безопасен.

Стрелянето на посоки в клуб за хора с хомосексуална ориентация доказа, че насилието срещу т. нар. „различни“ го има, а докато хората мразят някого заради това кого обича, шествия трябва да има не всяка година, а всеки месец.

Гергана Георгиева

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"