Покъртителната история на българският Андрей Чикатило

Имена като Андрей Чикатило, Тед Бънди, Джак Изкормвача, Чарълс Менсън могат да предизвикат тръпка във всеки един човек. Само с един поглед от тяхна страна и най- коравият мъж би напълнил гащите, а самата мисъл да попаднеш в ръцете на подобни откровено зли хора е направо смразяваща. За щастие по- голямата част от тези имена отдавна не са сред нас. Единствено Менсън, който излежава доживотна присъда и е на 79 години в момента, е сред живите.

В интервю преди няколко години той обясни, че единственото, за което съжалява, е че не е успял да убие още 400-500 човека.

Подобни личности в България също не липсват. Вярно, броят се на пръстите на едната ръка, но все пак серийни убийци има и в родината. Може би най- жестокият сред тях е Недялко Димитров- Момата. Доказано е, че той е избил 8 души, но най- вероятно от неговите ръце са издъхнали поне два пъти повече. В момента 50- годишният изрод излежава доживотен затвор без право на замяна. Той продължава да разкрива нови свои покушения от килията на затвора в Пазарджик.

Често Момата е наричан българският Чикатило. Според полицията той е отговорен за нашумелите преди няколко години „Знакови убийства” в България. Бил е поръчков килър, разчистващ мафиотите в страната. Истински страшното за него обаче е, че освен убийствата на хора, замесени с нечисти сделки и престъпни групи, хладнокръвният Димитров посяга и на невинни граждани. До момента със сигурност в сметката на момата са Манол Йаджиев-Индианеца, замесен в отвличането и убийството на бургаският бизнесмен Стоян Стоянов, Баньо Банев, както и последните му жертви Неврие и Бетула Махмуд. Общият брой на доказаните убийства е 8 човека, за които Момата не изпитва никакво съжаление.

Той с охота разказва за жертвите си и за това как им е отнел живота. Възприема се като оръжие в ръцете на бог, който наказва грешните. След убийството на невинното семейство от Димитровград, той съвсем хладнокръвно си признава и обяснява постъпката си с яростта, която е изпитал. „ Ако имаше 10 човека, всичките щях да ги избия”, казва пред съда убиецът. Той смята, че всеки си има съдба. Той не изпитва съжаление за младите, които е застрелял, като обяснява, че такава им била съдбата. „Ако е било казано те да не умрат, те нямаше да умрат. Пистолета щеше да засече, нямаше да дойда, щеше да се забави с още 5 секунди и нямаше да се засечем. Аз изпълнявам повелите за Господ”.

Според психиатрите Недялко Димитров не е психопат, а социопат. За смъртта той разсъждава така: „Това не е въпрос на избор. Всеки си има съдба. Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш”.

Серийният убиец е роден на 9-ти февруари 1966г. в Хасково в семейството на неомъжената шивачка Иванка Димитрова. В ката му за раждане е записана само майка му, тъй като баща му е неизвестен. По време на детството му майка му е имала интимни отношения с двама мъже, като за втория се оженила когато Димитров бил 12 години. Именно от пастрока си Димитър Димитров Недялко взел фамилията си. Доведеният баща обаче често пиел и биел завареното си дете. Бъдещият убиец често бягал от къщи и така попаднал в лоша среда.

През тийнейджърските си години то 3 години е тренирал вдигане на щанги, но още от 15- годишна възраст станал абонат на педагогическите стаи и ТВУ-та. Началото на престъпната му кариера било изпълнено с кражби на коли. Още от малък разбирал доста от коли, тъй като вуйчо му го научил. Това помогнало в началото на кариерата му.

Първото му посещение в затвора е на 15 години, когато лежи в Бойчиновци за кражба на оръжие и опит за убийство на полицай. След като излиза той се занимава с кражби, грабежи, проституция и други. Пред камерите на Нова телевизия от затвора той разкрива, че се е опитал да върти честен бизнес, но бюрокрацията го е спряла и се завърнал към престъпленията.  Лежал е общо 12 пъти в затвора за различни престъпления. „В затвора човек не се поправя. Тук човек се озлобява, озверява и намразваш хората”, категоричен е Момата.

Без свян пред камерите признава, че изкарвал добри пари с убийства. Без да изпитва каквото и да е съчувствие той открито заявява, че е убил Индианеца и Златко Каналджиев, които са убили бизнесменът от Бургас Стоян Стоянов. С охота разказва за убийството на семейството от Хасково.

Той разказа, че е бил във Варна, когато е получил СМС от дете, за което се грижел от 2003г., че се е скарало с майка си и че ще отиде да живее при него. Той обаче обяснил, че е във Варна и той ще се свърже с него, когато се прибере в Хасково.

След като взел момчето му обяснил, че смята да го вземе със себе си във Варна, а след това и в Украйна. Той искал да вземе момчето със себе си, тъй като изпитвал хомосексуални желания към него.

Младежът обаче бил изгубил личната си карта и заминаването им било възпрепятствано. Същата вечер двамата били в голяма компания в кръчма в Хасково, когато Тодор Шопа отишъл и го попитал дали си е получил парите от Бейтула. Димитров не бил си взел парите, тъй като знаел, че Махмуд е извън града. Шопа обаче споделил, че бил виждал длъжника, но това не подразнило Недялко и той останал спокоен.

Все пак звъннал от телефона на младото момче, което щял да води в чужбина, правейки се на евентуален купувач на джип. Бейдула вдигнал телефона и се разбрали на следващия ден да отиде да види колата. Димитров обаче решил да не се занимава за някаква дребна сума и решил да тръгне още същата вечер за Стара Загора

Той трябвало да вземе влак за Стара Загора, където се намирала колата му и от там да отиде с нея до Варна. По пътя обаче решил все пак да се отбие до Бейтула и да си поиска дължаните 4800 лева. Бейтула обаче го нямало. Недялко отново се отказал и тръгнал да си ходи, но на кръстовището видял Махмуд и го спрял.

Разговорът между тях започнал съвсем приятелски. Длъжникът обяснил, че има парите, но те ще му трябват и Димитров не се възпротивил на това. Казал, че ще прати след известно време някой негов човек, за да ги прибере. Махмуд  споделил, че ако изчака един ден, ще си получи парите, тъй като очаквал на следващия ден да дойде купувача на джипа. Момата признал, че той е звъннал, за да провери, дали длъжникът си бил в Хасково, което подразнило Бейдула. Той хванал за гушата Димитров, който спокойно го предупредил, да не върши глупости. Това не стреснало Махмуд, който продължил да налита на серийния убиец. След второто предупреждение, на което длъжникът отново не обърнал внимание, последвал изстрел в главата.

Жената на жертвата излязла и започнала да вика. Убиецът и наредил да млъкне и да се върне в стаята, като я заплашил със същата съдба. След това и казал да се завие през глава и да не се обажда. Жената се подчинила, но в същия момент чула как някакви хора минават в близост до прозореца и се извикала за помощ. Момата реагирал мигновено и я застрелял в главата. Димитров обяснява, че го е направил инстинктивно, а не, за да не го издаде. Признава си, че не е мислил в даден момент. „Който ви каже, че е мислил при такива обстоятелства, просто ви лъже”.

Момата не изпитва съжаление нито за жертвите си, нито за това, че ще лежи до края на живота си в затвора. Той не се страхува да умре. Според него, ако му е писано, той ще бъде убит, ако не му е, ще живее и той няма какво да направи по въпроса. Той се възприема като Ангел на възмездието, като човек изпълняващ волята на бога, като средство за неговото отмъщение. „ В библията е казано: Не правете зло, защото ще пратя ангелите на възмездието, които ще ви обсипят и накажат с огън и жупел. Огънят е барутът, който изгаря куршума, а жупела е стоманата. Нека тогава да кажем, че аз съм бил Ангелът на възмездието, който го е наказал точно в този момент”, казва най- злият убиец в историята на България.” Пет пари не давам дали ще лежа в затвора. Каквото е писано, такова ще стане. Ако е писано да лежа, ще лежа, ако е писано да ме пуснат, ще ме пуснат”, категоричен е той.

По време на делото Димитров се обръща към съдиите с желание да му дадат 20 години затвор, за да има надеждата да излезе. Всички обаче са категорични, че той е роден убиец и стъпи ли на свобода неминуемо ще има нови жертви.

Мартин Атанасов

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"